Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, maj, 21 2018
Senaste Nytt

Gotska tog hem marksanvisning i Orminge Centrum

Illustration: Kirsh+Dereka Arkitekter
Illustration: Kirsh+Dereka Arkitekter
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 24 feb 2017

Gotska tog nyligen hem markanvisningen för att utveckla en 16 våningar hög byggnad i Orminge Centrum, varav det första planet över mark ska innehålla livsmedelshandel, restauranger, caféer och övriga butiker. I våningsplanen ovanför byggs lägenheter och kontor med utsikt från glasade balkonger.   

– Vi är stolta över förtroendet och ser fram emot att börja arbeta med detta fantastiskt spännande projekt, säger Anders Dahlström, vd Gotska Fastighets AB.
    

Projektet ingår i den första etappen av Nacka kommuns stora planprogram för området. Ambitionen är att uppgradera till ett nytt, attraktivt stadsdelscentrum som är tryggt, tillgängligt och levande för boende, besökare och företag. Här spelar Gotskas nya projekt en central roll med en dynamisk blandning av butiker, lägenheter, kontor och parkering. I följande etapper av planprogram finns även förberedelser för en tunnelbanestation i Orminge Centrum. Ansvarig arkitektbyrå är Kirsh+Dereka Arkitekter.
    

– Boende i området ska inte behöva åka till andra platser för att hitta god mat, spännande shoppingupplevelser eller moderna kontorsplatser. Vi kommer att välja butiker och krögare med stor omsorg, säger Anders Dahlström.