Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt

Svenska föräldrar renoverar barnrum för 1,5 miljarder

Barnrum med våningssäng. Foto: Miguel Andrande
Barnrum med våningssäng. Foto: Miguel Andrande
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 23 feb 2017

Svenska föräldrar lägger omkring 1,5 miljarder på renovering av barnrum varje år. I genomsnitt innebär det en årlig kostnad på 2 300 kronor. Det är några av huvudresultaten från en riksundersökning som Colorama gjort. 

Svenskarnas renoveringsintresse håller i sig. Allt oftare verkar barnens rum hamna i fokus. Det fick Colorama att titta närmare på hur svenskarna egentligen ser på renovering av de allra minstas rum. 

Undersökningen visar att mer än varannan svensk förälder (53 procent) kan tänka sig att göra en större förändring av barnens rum vartannat till vart tredje år, med tanke på att barnen växer och får andra behov. 

Mest renoveringsbenägna är föräldrar i Stockholm, där en av tio kan tänka sig renovera varje år, dubbelt mot rikssnittet. 

Undersökningen visar också att föräldrar är villiga att spendera i genomsnitt 2 300 kronor på renovering och inredning av ett barnrum per år. För ensamstående föräldrar är genomsnittet något lägre, drygt 1 800 kronor. 

Återigen sticker Stockholmsföräldrarna ut från övriga landet, där var sjätte (17 procent) svarade att de kan tänka sig lägga mer än 5 000 kronor per år. Motsvarande siffra för övriga landet var knappt en av tio (9 procent). 

Sammanlagt handlar det årligen om cirka 1,5 miljarder kronor som svenska föräldrar lägger på renovering av barnrum. 

– Vi har sett denna utveckling de senaste åren och att folk även vill ha hjälp med sina olika projekt. Allt fler bokar tid hos våra Inredningsexperter för att få inspiration och idéer och då handlar det ofta om just barnrum. Och det hjälper vi så klart gärna till med, säger Rikard Hansson, marknadsansvarig på Colorama