Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Södra lanserar nytt golvkoncept

Foto: Södra
Foto: Södra
Publicerad av
Tommy Ekholm - 04 nov 2015

Södra gör en omfattande satsning på sitt inredningssortiment och lanserar nu ett helt nytt golvkoncept.   – Det nya konceptet binder ihop vårt produktsortiment och det känns mycket positivt att kunna erbjuda golv som till stor del tillverkas av råvara från våra medlemmars certifierade skogar och som är producerade i våra egna fabriker med höga miljökrav, säger Håkan Svensson, affärsområdeschef Södra Wood.

Det nya sortimentet innefattar ett utbud av massiv- och parkettgolv i ek, furu och ask som erbjuds i ljus och naturfärgad nyans, samt även en mörk nyans vad gäller furu och ek. Golven harmonierar med varandra i färgtoner och gör det möjligt att skapa ett hem med enhetliga nyanser och träslag, även om man väljer parkettgolv i något rum och massivgolv i ett annat.

– Det unika med detta koncept är att vi har kontroll på hela vår produktionskedja. När vi tar fram nya produkter så hanterar vi i de flesta fall hela kedjan från planta till, i detta fall, färdigt golv och kan därmed garantera en omfattande miljöhänsyn i alla led. När kunden lägger in ett golv från Södras produktion är det en trygghet att veta att det är tillverkat av närproducerad råvara, i fabriker som använder skogens och tillverkningens egna biprodukter som energikällor, säger Håkan Svensson.  – Vi är mycket nöjda med att nu kunna lansera ett nytt golvkoncept, som är en del av en större satsning på att skapa ett enhetligt utseende på hela vårt inredningssortiment under 2016, säger Håkan Svensson.  Tillverkningen av det nya golvkonceptet planeras börja vid årsskiftet. 

Annons

Annons