Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, sep, 22 2017
Senaste Nytt

Nya bostäder på KTH Campus

Bild: Utopia Arkitekter
Bild: Utopia Arkitekter
Publicerad av
Henrik Ståhl - 29 mar 2016

Akademiska Hus satsar drygt 400 miljoner kronor på att bygga och äga cirka 230 studentlägenheter vid Teknikringen på KTH Campus i Stockholm med plats fööver 400 studenter.

Projektet omfattar sex byggnader vid Teknikringen på KTH Campus. Fem av dessa är studentbostadshus medan den sjätte blir en mindre byggnad för administration och service.

Två av studentbostadshusen är sex respektive nio våningar höga lamellhus som placeras i parkmiljön bakom före detta Röda Korsets sjukhus. Längre norrut uppförs studentbostäder i två punkthus om sju respektive tio våningar samt ett på sex våningar. Sammanlagt uppgår bruttoarean för de sex byggnaderna till knappt 13 000 kvadratmeter, som kommer att integreras i det så kallade väg- och vattenkvarteret med utbildningslokaler och befintliga forskarbostäder.

Studentbostäderna består till största delen av duolägenheter som kan delas av två studenter. Men även trippletter och enrumslägenheter kommer att byggas. Totalt skapas 234 lägenheter med plats för cirka 430 studenter och forskare. Produktionsstarten är planerad till sommaren 2016. Den första etappens inflyttning är i slutet av 2017 och den sista vid årsskiftet 2018/2019.