Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, sep, 21 2017
Senaste Nytt

Dags för ombyggnad av Husby Centrum

Foto: M3 Bygg
Foto: M3 Bygg
Publicerad av
Henrik Ståhl - 22 mar 2016

Ombyggnaden av Husby Centrum är nu igång. I projektet, en samverkan mellan Svenska Bostäder och M3 Bygg, ingår bland annat upprustning av befintliga butiker/lokaler, tillbyggnad av livsmedelsbutik, inglasning av nergång till T-bana och väderskydd i glas över torgytan. Projektet innefattar även förberedelser för ett nytt bostadshus med grundläggning och två våningsplan upp till torgnivå samt en ny ramp till entrétorget. Stora delar av befintliga installationer ska bytas ut, ytskikt renoveras och butiksfasader få en ny gestaltning.

- Vi är väldigt glada att upprustningen av Husby centrum nu äntligen går från ord till handling. Efter ett intensivt dialogarbete med affärsidkare och boende i Husby kan vi nu sätta igång ett efterlängtat upprustningsarbete. Husby förtjänar verkligen att få ett bra och trivsamt centrum med god service, säger Pelle Björklund, vd på Svenska Bostäder i ett pressmeddelande

Projektet är uppdelat i 9 etapper. Den första etappen som nu påbörjats avslutas under våren 2016. Övriga etapper är optioner som Svenska Bostäder har möjlighet att ropa av under tiden. Hela ombyggnaden beräknas pågå till mitten av 2019.