Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, sep, 21 2017
Senaste Nytt

Nej till nya bostäder vid Arenastaden

Foto: Martin Stråmo
Foto: Martin Stråmo
Publicerad av
Henrik Ståhl - 22 feb 2016

Mark- och miljööverdomstolen upphäver den detaljplan som Solna kommunfullmäktige fattade beslut om i juni 2014, som skulle göra det möjligt att bygga 600 nya bostäder i direkt anslutning till den nya tunnelbanan i Arenastaden.

- Det är förvånande att mark- och miljööverdomstolen går emot såväl länsstyrelsens som mark- och miljödomstolens beslut om att fastställa detaljplanen. Till följd av beslutet riskerar Solna och Stockholmsregionen att gå miste om 600 nya bostäder i direkt anslutning till den nya tunnelbanan i Arenastaden. Detta kommer att elda på debatten om hur lagstiftning och myndigheter försvårar möjligheten bygga bostäder i bostadsbristens Sverige och Stockholm, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna i ett pressmeddelande.

- Vi ska nu analysera mark- och miljööverdomstolens dom och därefter ta ställning till hur vi går vidare. Min inriktning är att fortsätta att utveckla Arenastaden som nationell tillväxtmotor, samtidigt som vi inrättar ett naturreservat vid Råstasjön. Även med detta beslut kommer vi hitta en bra helhetslösning för båda områdena, säger Pehr Granfalk.