Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, sep, 22 2017
Senaste Nytt

Tobin Properties väljer Utopia

Bild: Utopia Arkitekter
Bild: Utopia Arkitekter
Publicerad av
Henrik Ståhl - 04 feb 2016

Utopia Arkitekter utvecklar nästa bostadsprojekt för Tobin Properties i Tollare i Nacka. Det blir fyra flerbostadshus på en tomt med utsikt över vattnet. Totalt omfattar projektet drygt 80 lägenheter fördelade från mindre studior upp till 5-rumslägenheter. Målet är byggstart i början av 2017.

– Briefen handlade mycket om att skapa en känsla av närheten till naturen för de boende. Vårt förslag gör det både i utformning av byggnaderna och de enskilda lägenheterna som alla får en fantastisk utsikt och vattenkontakt. Den naturnära känslan understryks också i valet av äkta material med fasadens skiffersten och de kopparklädda burspråken. Extra kul är förstås att få inleda ett samarbete Tobin Properties med ett så här ambitiöst projekt, säger Emma Jonsteg, vd på Utopia Arkitekter i ett pressmeddelande.

I utformningen av lägenheterna har man på Utopia Arkitekter sneglat åt den klassiska sekelskiftesvåningen med tydliga rumsindelningar och en uppdelning i en privat och en social del. Det ger lägenheterna möjlighet till både avskildhet och umgänge. Planlösningar som gör att man kan ”röra sig runt” och nå rum från olika håll gör att bostäderna upplevs som extra rymliga.

Målsättningen är att påbörja bygget under första kvartalet 2017.