Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, sep, 22 2017
Senaste Nytt

ICA köper mark i Arninge

Bild: Täby kommun
Bild: Täby kommun
Publicerad av
Henrik Ståhl - 02 feb 2016

ICA förvärvar och utvecklar den första av de tomter Täby kommun säljer i Arninge handelsområde. Det stod klart efter måndagens styrelsemöte i det kommunala bolaget Täby Fastighets AB, då tilldelningsbeslutet fattades.

– Tillsammans med pågående inflyttning i de nya bostadsområdena i Arninge-Ullna, satsningar på resecentrum, grönområden och rekreation, kommer den här försäljningen att innebära startskottet för en önskad utveckling av Arninge handelsområde, säger Hans Ahlgren (L), kommunalråd och ordförande i Täby Fastighets AB i ett pressmeddelande.

I våras gick Täby kommun ut med en markanvisningstävling för två oetablerade markområden i Arninge: Tumstocken och Arninge entré. Tilldelningsbeslut har nu fattats för hörntomten Tumstocken, om drygt 10 000 kvadratmeter byggrätt vid infarten till handelsområdet. 

ICA, som i dagsläget har en mindre butik i Arninge, kommer att bygga en modern och miljöcertifierad Maxi stormarknad med Apotek Hjärtat och annan service.

Täby kommun samarbetar med olika fastighetsägare för att bygga ut handelsområdet till att bli mer attraktivt och funktionellt. Byggstart beräknas till slutet av 2017.

Arninge-Ullna kommer i framtiden att erbjuda drygt 2000 bostäder. Det planerade resecentrumet, med en ny station på Roslagsbanan, ska bli en knutpunkt.