Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, sep, 21 2017
Senaste Nytt

Scandic Continental snart klart

Från takterrasserna får man en vidunderlig utsikt. Foto: Hans Loord
Från takterrasserna får man en vidunderlig utsikt. Foto: Hans Loord
Scandic Continental mot Vasagatan. Bild: Jernhusen och 3XN
Scandic Continental mot Vasagatan. Bild: Jernhusen och 3XN
Publicerad av
Hans Loord - 08 jan 2016

Mitt emot Stockholms Centralstation byggs det en pendeltågsstation, men det är förstås inte allt. Ovanpå byggs också hotellet Scandic Continental plus exklusiva bostadsrätter i detta centrala läge.

I april 2016är det tänkt att Scandic Continental ska öppna, men redan nu har bygget kommit långt. Byggnaden ritas av danska 3XN. Från Scandic menar man att hotellet kommer att bli en viktig knutpunkt för affärsliv, hotellgäster och stockholmare. Gästnätterna i Stockholm har fördubblats på tio år och Stockholm Business Region räknar med att det kommer att behövas runt femtusen nya hotellrum fram till 2020. När hotellet öppnar blir det Stockholms mest centrala affärshotell.

– Med Scandic Continental vill vi skapa ett hotell skräddarsytt för den moderna affärsresenären. Hotellets gemensamma ytor, så som lobby, café och barer är utformade för att stimulera spontana möten eller att sitta och jobba en stund innan man drar vidare. Hotellet har också 25 olika mötesrum, för allt från stora konferenser för 300 personer till styrelsemöten och spontana möten på tumanhand, säger Peter Storckenfeldt, hotelldirektör för Scandic Continental.

Nedkoppling och uppkoppling Uppkoppling naturligtvis, men även nedkoppling och avkoppling. De två arkitektbyråerna inkopplade på inredning, Koncept Stockholm och Doos Architects, velat skapa en oas för affärsresenärer. Detta reflekteras exempelvis i färgvalen som knyter an till naturen och utformningen av allmänna ytor med flera långbord och barbord för både arbete och umgänge. Dagen på Scandic Continental kan också inledas med yoga på takterassen och avslutas i restaurangen som med inspiration från en matmarknad fokuserar på ekologiska grönsaker och rotisserie eller i takbaren med utsikt över Stockholms skyline.

Stockholms nya affärsdistrikt Kvarteren kring Stockholms Centralstation utvecklas nu till ett affärsdistrikt med kontor, service och handel. Fastighetsägaren Jernhusen satsar på att förvandla centralstationsområdet till en attraktiv framsida i staden. – Vi vill att det kollektiva resandet ska växa. Genom att utveckla kontor, handel och andra verksamheter i området kan fler få en bra livskvalitet där man kan ta sig till och från sitt arbete.. Scandic Continental är en viktig pusselbit i utvecklingen som bidrar med liv och rörelse och knyter ihop centralstationsområdet med andra delar av city, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef på Jernhusen.

Stor mängd människor 80 000 människor väntas passera platsen varje dag på väg till olika destinationer inom eller utom Stockholm. En del på väg till eller ifrån en flygplats. Hotellet ligger bra till för att kopplas till resten av världen och bidrar till att det blir en naturlig och effektiv mötesplats för affärer, menar man både ifrån Scandic och Jernhusen.

Det nya hotellet är faktiskt det fjärde hotellet på samma plats i Stockholm. Det tredje med namnet Continental. Kanske blir det det sista hotellet som byggs här? Det som verkligen markerar Stockholm som kontinentalt.