Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, sep, 21 2017
Senaste Nytt

Bostadsrätt på Kistamässan

Foto: Hans Loord
Foto: Hans Loord
Foto: Hans Loord
Foto: Hans Loord
Publicerad av
Hans Loord - 05 jan 2016

När dörrarna slogs upp för Bostadsrättsmässan i Kista så var Stockholms Bygg & Fastighetsmarknad där för att insupa atmosfären och hålla lite spaning över hur temperaturen är bland bostadsrätterna just nu. Enligt arrangörerna var det utställarrekord med 220 utställare i år så visst intresse kunde man spåra redan där. HSB, SBC, Riksbyggen och Bauer som var medarrangörer kunde känna sig nöjda med deltagarantalet.

Programpunkter ur programmet Det fanns stor spridning på programmet under de två dagarna. Säkerhetsbranschen talade om säkerhetskameror och lås och vilka regler som egentligen gäller för kameror och vilka trender som finns i låsbranschen idag. En annan intressant programpunkt var Bostadsrättsföreningen Storstugan i Täby som beslöt att investera i ett egen fjärrvärmeverk. Brandskyddsföreningen talade om att man ska göra brandskyddsarbetet systematiskt och sedan talades det om snöskottning.

Grisar som agenter En annan programpunkt som drog ögat till sig var ”Grisar och bönor som förändringsagenter”. Det visade sig handla om stadsjordbruk. Niklas Wennberg, grundare och verksamhetsledare för Stadsjord introducerade han 2009 de första citygrisarna sedan andra världskriget. Självklart fanns det även andra miljörelaterade programpunkter. ” Varför ska man jobba med miljöfrågor i en bostadsrättsförening och hur gör man?” var en annan miljörelaterat ämne.

Utställare i många kategorier Det fanns utställare inom följande kategorier: bad & kök, boendemiljö, el & energi, förvaltning, hantverkstjänster, inredning & design, media, multimedia, myndigheter & organisationer, säkerhet, tak & fasad, tvättstugor samt utemiljö. Sammanlagt runt 220 utställare gjorde sitt bästa att dra besökarnas ögon till sig. Alltifrån Aarsleff till Zitius om man tar dem i bokstavsordning. Nästa år kommer Bostadsrättsmässan att gå av stapeln i Malmö på Malmömässan 7 - 8 oktober 2016 och i Göteborg på Svenska Mässan 11 - 12 november 2016. Nästa Bostadsrättsmässa i Kista blir först 24-25 november 2017.